LLISTA URINÀRIA (Publicat a l'Ondarí)

Ana Belén, Víctor Manuel i Serrat
Grans capes progressistes d’espanyols corrents senten que la història els convoca. Tot i silenciades pels mitjans del bipartidisme volen fer sentir la seva veu manifestant l’estima que professen pels catalans, un poble d’avantguarda europea, protonòrdica, gairebé escandinava que el salsitxer Estat Espanyol necessita per a la seva conversió en un país modern, treballador, democràtic, obert, bon gestor, incorrupte, ple de valors i que projecti una imatge internacional impecable. De què estan fets els catalans?, es  pregunten aquests espanyols i obtenen la resposta clara dels adjectius anteriors, tal com són els catalans. Envegen la societat catalana en la seva cohesió interna, l’expressió transversal del seu desig de llibertat des del barri de Sant Roc a Badalona al acomodat Maset de Tàrrega, totes les classes de catalans bateguen iguals. Volen catalanitzar Espanya i consideren absolutament imprescindible que Catalunya vulgui quedar-s’hi al seu país, Espanya, però una Espanya guiada a la catarsi per l’exemple català. Eren, són i seran fervents admiradors de Catalunya i conscients del moment que viu el país (ambdós) proposen el següent full de ruta (que no milfulls de fruita):

1 – Reconeixement clar del plebiscit del 27-S. Es necessita la voluntat democràtica manifesta del poble català de voler seguir formant part d’Espanya per a canviar-la del tot.

2 – Creació d’una llista urinària de la societat civil. El nom de la llista serà “Juntos porque sí se puede catalanizar España /  Espanya” (en bilingüe castellà / català).

3 -  Intensiva campanya prèvia als esdeveniments catalans de l’11-S i el 27-S: vaga de fam davant el Parlament de Catalunya, les seus de l’ANC i Òmnium Cultural i el Museu del Barça per tal de fer palesa davant els guiris la internacionaització del procés. Durant l’agost s’hauria assegurat la presència de parades d’informació a les Cales de Menorca i la Costa Brava atès el gran nombre d’independentistes que hi estiuegen.

4 - Manifestación amb forma de NY a la Plaza de Colón de Madrid amb castellers que retirin la bandera d'Espanya i hi hissin una Estelada al seu lloc. Encara més gran, per descomptat.

5 – En cas de victòria de la permanència a Espanya el 27-S (“si Dios quiere”), creació d’un partit polític amb quota de candidats catalans no inferior al 51%. El nou país serà rebaptejat “Aspanya”.

Aquest trencament amb el que Espanya ha significat fins ara ja compta amb el compromís d’intel·lectuals, artistes i celebrities espanyoles: personatges que garateixen als catalans que, amb el seu suport, tot serà nou i diferent.


Vicente del Bosque, José Luis Garci, Ana Belén i Víctor Manuel, Joan Manuel Serrat, Santiago Segura, Arturo Pérez- Reverte, Anne Igartuburu, Karlos Arguiñano, Fernando Savater, Belén Esteban y Ana Rosa Quintana i molts més pensen que de la mà de Catalunya i només si els catalans ho volen, lo millor està per venir. Fem-ho!

Comentarios

Entradas populares